KYC a AML poradenstvo pri kryptoaktívach

Spoločnostiam podnikajúcim v oblasti kryptoaktív poskytujeme právne poradenstvo pri nastavení ich povinností ako povinných osôb podľa predpisov v oblasti AML. Klientom vypracujeme individualizovaný program vlastnej činnosti spolu so sprievodnou dokumentáciou a radíme im aj pri ad hoc otázkach súvisiacich s výkonom ich AML povinností pri poskytovaní služieb kryptoaktív.

V čom radíme?

Pre klientov nastavujeme nevyhnutnú administratívu či už v oblasti AML, ale aj očakávaného reportingu. Našou snahou je však pôsobiť aj ako podnikateľský poradca, takže nie je naším účelom tieto prvky compliance nevyhnutne komplikovať. KYC / AML a reportingové procesy sa snažíme nastaviť nielen v súlade s platnými právnymi predpismi, ale je aj v našom záujme, aby predmetný projekt bol funkčný a efektívny.

Klientom radíme pri príprave ich programu vlastnej činnosti, vrátane všetkej sprievodnej dokumentácie, napr. KYC dotazníkov, a to s ohľadom na konkrétny podnikateľský model klienta, jeho vnútornú štruktúru a povahu vykonávaných činností. Zároveň, klientom poskytujeme poradenstvo aj pri rôznych ad hoc otázkach, ktoré vzniknú pri výkone ich KYC / AML povinností.

V oblasti reportingu radíme klientom pri nastavení a plnení ich reportingových povinností, a to napríklad voči Národnej banke Slovenska, ak je klient regulovaný poskytovateľ služieb kryptoaktív. Náš účtovný tím vie zároveň aj komplexne zastrešiť administráciu reportingových povinností.

Zároveň, v oblasti daní poskytujeme klientom právne poradenstvo aj pri plnení ich povinností voči finančnej správe, vrátane vykazovania nahlasovanie informácií v súlade so smernicou DAC 8, ktorá má za cieľ efektívnejší boj s daňovými podvodmi a nelegitímnou daňovou optimalizáciou a vytvára právny rámec pre riadne zdaňovanie príjmov z investícií alebo platieb do kryptoaktív.

Naše kurzy a školenia

Pre tých, čo sa chcú vzdelávať

Pre tých, čo sa chcú vzdelávať

KONZULTÁCIE

Osobné konzultácie s

/

KONTAKT

Potrebujete pomôcť alebo poradiť?

Law & Tax
Tomáš Demo
tomas.demo@highgate.sk

Accounting
Peter Šopinec
peter.sopinec@highgate.sk

Crypto
Peter Varga
peter.varga@highgate.sk

POZÝVAME VÁS NA UNIKÁTNU KONFERENCIU